Kolonoskopie je endoskopické vyšetření tlustého střeva. Je indikováno nejčastěji z důvodu: rodinné zátěže (častý výskyt nádoru střeva, výskyt v mladém věku), při nálezu viditelné krve ve stolici, při nálezu skryté krve ve stolici (od 50 let hrazený hemocult test), chronický průjem, podezření na nespecifický střevní zánět a jiné.

Možná jste se už setkali s výplachem nosu. Někdo si neumí představit, že by si ráno nevypláchnul nos, jiné představa prolití nosu slanou vodou děsí. Pojďme si tedy představit, k čemu je proplachování nosu dobré a jak si na výplach zvyknout případně jej aplikovat u dětí.

Většina lidí, kteří se covidem nakazí, mají mírný průběh nemoci a po několika dnech se uzdraví i bez léčby. U každého mohou být příznaky jiné, zatímco jeden má kašel, jiný může mít potíže se zažíváním.

Praktický lékař může předepisovat jak léky, tak i některé zdravotní pomůcky. V obou případech je ale omezen legislativou a presktripce některých speciálních pomůcek náleží do rukou specialistů. Samozřejmě je nutné zohlednit také klinický nález, tzn. pomůcku nemůže dostat kdokoli. V některých případech je dokonce nutné, aby preskripci schválil...

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky